Програмата WILP овозможува сигурна и безбедна средина во која на жените лидерки им е обезбедена поддршка слободно да размислуваат за своето лидерско патување, како и да добијат практични алатки што им се потребни за да напредуваат во кариерата и животот без да ја загрозат својата добросостојба.

Истражи го својот личен лидерски контекст

Забележи како носиш одлуки и правиш избори, што ти го одвлекува вниманието, каде се ограничуваш себеси и како се лимитираш од целосно и конгруентно живеење.

Прошири го своето влијание

Развиј го својот лидерски автентичен стил. Добиј практични алатки и стратегии за зајакнување на самоувереноста и зголеми го своето влијание и видливост. 

Зголеми ја својата самодоверба

Зголеми ја самосвеста и самодовербата. Научи да играш за да победиш, да ги надминеш предизвиците или да отскокнеш на нова позиција со самоувереност и сталоженост.

Стани мастер на адаптивното лидерство

Научи да се движиш во сложени ситуации со мајсторство. Надмини ги бариерите и предрасудите што те кочат.

Искористи ги придобивките на Women Lead Community

Вашите соучеснички ќе станат доверлив ресурс, ќе го охрабрат вашето лидерско патување и ќе ве збогатат на многу корисни начини за време на програмата и надвор од неа.

ОТКРИЈ ГО СВОЈОТ УНИКАТЕН ЛИДЕРСКИ ПЕЧАТ

Во последно време се чувствуваш заглавена во своето опкружување. Чувствуваш дека си сама во сè што правиш. Немаш кому да се обратиш за водство или помош.

Премногу дејствија ти се случуваат одеднаш. Се чувствуваш преоптоварено. Немаш простор или енергија да се грижиш за себе.

Се прашуваш: Дали ќе изгорам? Дали мојот глас ќе се слушне?

ОТКРИЈ ГО СВОЈОТ УНИКАТЕН ЛИДЕРСКИ ПЕЧАТ

Како да го зголемиш своето

влијание?

Програмата за лидерство за жени со влијание (WILP) е напредна програма за зајакнување на лидерските капацитети. Програмата е наменета за жени коишто имаат мисија да креираат промени во општеството и кои доаѓаат од непрофитните и јавните услужни сектори, како и од академската заедница во Северна Македонија.

Стани моќен агент на промени со оваа програма за развој на лидерство. Научи врвни современи алатки и стратегии што ти се потребни за влијание и добросостојба.

Благодарение на Европската Унија, достапни се стипендии за оваа програма.

Самосвест и саморефлексија

Добиј вредни сознанија за тоа која си ти. Зголеми го своето влијание.

Отелотворение на лидерство

Ти си повеќе од твојот мозок. Научи како да го користиш свесно твоето тело.

Техники за длабока релаксација

Наполни ги батериите со докажани техники за релаксација.

Лична продуктивност

Научи едноставни, но исклучително ефикасни техники што ја зголемуваат твојата ефикасност и продуктивност до максимум.

Енергија и внимание

Управувај со својата енергија и внимание за оптимални перформанси.

Невро-техники

Искористи ја моќта на невронауката за да ги надминеш твоите ограничувачки верувања и некорисни навики.

Алатки за справување со сложени ситуации

Со леснотија, интегритет и мајсторство навигирај во сложени ситуации.

Господарка на тешките разговори

Научи моќни комуникациски вештини што влијаат на секој аспект од твоето лидерство и твојот живот.

Најди го своето сигурно прибежиште

Поврзи се со разнолика група на лидерки, пронајди ја својата заедница. Повторно наполни се со енергија и радост.

ПОДГОТВИ СЕ ЗА ПРОМЕНИ НА ЖЕНСКИ НАЧИН

Ако си подготвена да ги решиш твоите предизвици како професионалка, како жена којашто се снаоѓа во машки свет, тогаш придружи ни се и зајакни ги своите капацитети и ресурси, преку искуствени пристапи за учење од врвен квалитет.

што по

WILP?

Ќе имаш поголема самодоверба

Ќе имаш поголема самодоверба и алатки за маестрално да се справуваш со сложени ситуации.

Ќе станеш моќна комуникаторка

Ќе комуницираш посигурно и со поголемо влијание.

Ќе ја добиеш слободата што ја посакуваш

Ќе имаш сѐ што ти е потребно да ја оставиш зад себе постојаната зафатеност и да им се посветиш и на саканите.

Ќе ги усогласиш своите дела со твојата мисија

Ќе бидеш целосно усогласена со својата мисија, и постојано ќе добиваш комплименти за позитивната промена што ја поттикнуваш и инспирираш околу себе.

Ќе станеш дел од WLC

Ќе бидеш дел од Women Lead Community (WLC) – мрежа на други влијателни жени и ментори на кои можеш да им се обратиш за поддршка, совети и насоки, како и пристап до ексклузивни можности за учење, развој, менторство и обука.

Ќе бидеш подготвена за сѐ!

Ние веруваме дека секоја жена има потенцијал да биде добронамерна, моќна, ефективна лидерка и подготвени сме да те поддржиме да го отклучиш тој потенцијал.

Подготвена си да ни се придружиш на ова патување кон твојот професионален и личен раст и успех?

искуства од

учеснички

★★★★★
„Ова искуство е нешто на што ќе се осврнам и навратам за повеќе размислување. Ми создаде многу плодни мисли за мојот иден развој, како и за некои процеси кои би сакала да ги започнам и понатаму да ги надградам за мојот професионален и личен развој. Дефинитивно би им ја препорачала програмата на жените лидери кои се заинтересирани да создадат повеќе можности за да го подобрат својот развој“.
ДИЛЈАНА
Учесник во програмата за лидерство на ACE 2023 година, одржана во Германија
★★★★★
„Навистина уживав во разновидноста на оваа група, многу жени кои доаѓаат од различни сектори, со различни искуства и различни возрасти, но она што го забележав е дека споделуваме многу заеднички предизвици.
Програмата беше инспиративна и знаењето ќе го понесам со себе во мојата секојдневна работа“.
МАТИЛДА

 

Учесник во програмата за лидерство на ACE 2023 година, одржана во Германија
★★★★★
„Клучните лекции од програмата за лидерство ACE за мене беа повеќекратни: можноста да бидам во средина каде што имав можност да се повлечам од секојдневната рутина и да размислам за прашањата што веќе некое време ми создаваат чувство на нелагодност; нови алатки и знаења кои се важни за лидерство и вмрежувањето со други жени со слично искуство и предизвици“.
ГРАЦИЕЛА
Учесник во програмата за лидерство на ACE 2023 година, одржана во Германија

како до целосна

еу стипедија?

Научи врвни современи алатки и стратегии што ти се потребни за влијание и добросостојба. Најди го своето место во заедницата на жени лидерки којашто дава поддршка. Благодарение на Европската Унија, достапни се стипендии за оваа програма.

Доколку ги исполнуваш условите ќе добиеш целосна стипендија за програмата од страна на Европската Унија. Повеќе за условите прочитај во делот Дали WILP е за мене?

Првата генерација започнува на почетокот во првото тромесечје од 2024 година!

Програмата за лидерство за жени со влијание (WILP) е во вредност од

 1250 €

 • 6 онлајн сесии водени во живо од нашите искусни обучувачки
 • 3 дена интензивни сесии во живо
 • Група од 12-15 одлични жени лидерки како тебе
 • Бесплатен премиум пристап до интернационалната заедницата Women Lead Community
 • Работни материјали, подароци итн…
 • Патување, пансион и сместување

запознајте ги вашите

обучувачки

Тренер на возрасни, коуч и бизнис консултант

НЛП тренер, коуч и бизнис консултант
Невро-коуч и експерт за развој на лидерство
Социократски фасилитатор

најчести

прашања

Како да аплицирам за WILP програмата?

 

Едноставно пополни ја апликацијата!

 

 • Апликацијата е отворена за групата која ќе започне на почетокот на март 2024 година.
 • Одговори на сите прашања детално, бидејќи тоа ќе ни помогне да ја структуираме програмата според потребите на учесничките.
 • Секоја апликација ќе биде детално прегледана и доколку ги исполнува условите, ќе биде доделена стипендија.
 • За резултатот од процесот на селекција ќе бидеш известена најдоцна до 20 јануари 2024 година.
 • Доколку си избрана, потпишуваме договор и уплаќаш депозит 6000 денари Овој износ ќе ти биде вратен кога ќе ја завршиш програмата.
 • Го задржуваме правото да направиме промени во временскиот распоред. Во овој случај, пријавените учеснички навремено ќе бидат известени.

Дали WILP е за мене?

Програмата WILP е идеална за тебе доколку бараш напредна програма за лидерство – програма каде што можеш да ги изразиш уникатните предизвици со кои можеби се соочуваш како жена којашто сака да го прошири своето лидерско влијание.

Предуслови за учество:

 • Се идентификуваш како женa
 • Во моментов работиш во непрофитен сектор, јавна услужна институција, научна дејност или си активна во твојата заедница
 • Имаш најмалку 7 години вкупно професионално искуство
 • Имаш најмалку 3 години менаџерско искуство со одговорност за персонал
 • Имаш основно познавање на англиски јазик
 • Државјанка или жителка си на Република Северна Македонија
 • Посветена си на личен развој и сакаш да учествуваш во сите сесии на програмата

Учесничките на програмата ќе бидат внимателно избрани за да може групата да има корист од размена на идеи, предизвици и решенија. Разновидна група жени лидерки и креаторки на промени во општеството.

 

* Доколку не се пронаоѓаш во овие описи, придружи се на листата на чекање за следната програма WILP

Што ќе добијам со учество во програмата?

 • Алатки со лидерски техники и стратегии за фокус, јаснотија, влијание и добросостојба
 • Персонализиран фидбек и коучинг за твоите лидерски предизвици
  WILP работна тетратка полна со лидерски концепти, техники и стратегии
 • Твоја лична стратегија и акционен план и сознанија за тоа како да го продолжиш своето лидерско патување
 • Работилници во живо (30 часа) и онлајн (18 часа) со интернационални обучувачки и инспиративна група соучеснички – жени лидерки, кои се соочуваат со слични предизвици
 • Целосна покриеност на сите трошоци за присуство на обуката преку стипендија
 • Сертификат за завршена обука
 • Тековна поддршка, вклучувајќи сесии за вежбање, тренинг и менторство во Women Lead Community

Дали ќе добијам сертификат по завршувањето на обуката?

Да – апсолутно, доколку ги поминеш сите модули на обуката. Во ред е да се пропуштат два онлајн модули, но, да бидат изработени домашните задачи и прегледани видео материјалите од пропуштената содржина. 

За добивање на сертификат, задолжително е присуство на обуката во живо, во мај 2024 година. 

Колку време треба да посветам?

За да имаш целосна корист од програмата, се препорачува да посветиш околу приближно 4 часа неделно во текот на три месеци, плус три дена од работилницата во живо (на убава локација). Во ова време се пресметани и онлајн сесиите кои ќе се случуваат еднаш неделно.

Колку чини WILP програмата?

Дали си подготвена да инвестираш во себе како што прават професионалците и да ги подигнеш твоите лидерски вештини на следното ниво?

Вредноста на програмата е 1250 евра – за 6 онлајн сесии водени во живо од нашите искусни обучувачки и 3 дена интензивни сесии во живо.

Групата ќе биде составена од 12-15 одлични жени лидерки како тебе.

Дополнително, ќе ти биде доделен бесплатен премиум пристап до интернационалната заедницата Women Lead Community каде што ќе можеш да се поврзеш со инспиративни жени од целиот свет.

Цената на оваа програма е релативно ниска во споредба со други програми со слично ниво и опсег, а за тебе, доколку ги исполнуваш условите ќе биде стипендирана од страна на ЕУ.  

 

Патување, пансион и сместување

На сите учеснички кои се стипендирани ќе им биде покриено целосно учество на програмата, вклучувајќи ги трошоците за патување, храна и сместување за времетраење на работилницата во живо.